Gotowanie z dr Lecterem

Wprawdzie sezon letni w środku, ale przyjemności nigdy za mało.

Oto przepis na osławiony w tych i tamtych kręgach drink TREPANACJA.

Drink prosty, ale swoją banalnością uprzyjemni nie tylko garden party, ale również wieczory panieńskie, imieniny cioci Kloci lub schłodzi nasze spracowane ciała.

Składniki:
  1. Wódka - 0,5l albo więcej w zależności jaki kupicie drugi składnik. Może być smakowa.
  2. Arbuz
Odcinacie nożem berecik arbuzowy, wykonujecie tzw. trepanacje, miąższ wewnętrzny trzeba jakoś rozluźnić. Idealny do tego okazuje się blender kuchenny. Robicie ostre rżnięcie, następnie wlewacie do środka całą zawartość butelczyny. Można znowu zblenderować, aby całość ładnie się wymieszała. Nakładacie berecik i wstawiamy do lodówki. Albowiem tylko schłodzona trepanacja, to idealna trepanacja!
SMACZNEGO!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz